Dinner party plannen? Haal de dessertwijn alvast in huis!

Samen eten is voor iedereen gezellig, dus waarom maak je er niet iets speciaals van? Organiseer bijvoorbeeld een dinner party met speciale dessertwijn, waarbij iedere gast een eigen gerecht zal regelen. Een dinner party is hartstikke leuk om met je vriendinnen te plannen, maar het kan natuurlijk ook met kinderen erbij! 

Tips voor een gezellige dinner party

Het belangrijkste bij een dinner party met dessertwijn is dat de taken goed verdeeld zijn. Je wilt er natuurlijk niet op de dag zelf achter komen dat niemand het hoofdgerecht heeft gemaakt. Zorg daarom voor een goede voorbereiding en spreek met elkaar af wie wat zal gaan maken. Je kunt ervoor kiezen om de gerechten al met elkaar te delen zodat alles op elkaar kan worden afgestemd, maar het is ook leuk om elkaar te verrassen! Vergeet niet om te vragen of gasten bepaalde allergieën hebben of bijvoorbeeld vegetarisch zijn, want iedereen moet natuurlijk evenveel kunnen genieten van het eten. Zorg er verder ook voor dat er drinken in huis is, voor ieder wat wils. Dit kun je doen door iedereen te vragen om zelf drinken mee te nemen of door vooraf alvast een lijstje te maken. 

Wordt de dinner party bij jouw thuis georganiseerd? Kleed de eettafel dan leuk aan! Een mooi tafelkleed, servetten, kaarsen en sfeervolle muziek op de achtergrond creëert al heel wat gezelligheid in huis. Het kan ook leuk zijn door een thema aan te houden die terug te zien is in de gerechten en de versieringen. Zorg er natuurlijk wel voor dat de tafel niet helemaal vol ligt met allerlei versieringen, want het eten moet natuurlijk wel kwijt kunnen op de tafel. 

Een goede dessertwijn kan niet ontbreken

Als jij de toetjes meeneemt naar de dinnerparty, dan moet je ook zeker een passende dessertwijn meenemen! Het kan hartstikke lekker zijn om een wijntje te nemen bij het dessert. Aangezien toetjes vaak mierzoet zijn is het belangrijk dat je een wijn kiest die deze zoete smaak complimenteert. Droge en zure wijnen zullen hier dus zeker niet bij passen, maar voor welke wijnsoorten moet je dan wel kiezen? Misschien heb je het wel eens voorbij zien komen, maar er zijn wijnen die beschreven worden als dessertwijn: dit zijn wijnen die zo zoet zijn dat ze perfect passen bij het nagerecht. 

De verschillende soorten wijn

Voorbeelden van dessertwijnen die overal bij zullen passen zijn sherry, madeira en port. Je kunt echter een dessertwijn uitzoeken die precies op je gemaakte toetje aansluit. Heb je bijvoorbeeld zure toetjes in huis gehaald, bijvoorbeeld citroencake of yoghurt? Dan past een houtgerijpte chardonnay daar goed bij. Als je een chocolade toetje hebt gemaakt, dan is een rode wijn zoals brachetto een goede keuze als dessertwijn. Misschien heb je ouderwetse appeltaart gebakken, dan kun je voor de dessertwijn het beste kiezen voor de Gewürztraminer, een gekruide rode wijn. Wat je ook hebt gebakken of gekocht, bij ieder nagerecht past een perfecte wijn. 

Als je alle tips hierboven hebt gevolgd dan gaat de dinner party helemaal goed komen! Alle gasten kunnen met een voldaan gevoel weer naar huis toe gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *